telefon

+4529802551

Email

yoga.lisbethdanielsen@gmail.com

åbningstider

efter aftale

Hvad er qigong?

Qigong eller Qi Gong 氣功 (tidligere skrevet Chi Kung) er en fællesbetegnelse for et væld af kinesiske helbredsøvelser. Tidligere var der få navngivne systemer, men i dag er der adskillige hundrede navngivne systemer. Qigong udøves for at opbygge kroppens indre energi, på kinesisk kaldet qi 氣, deraf navnet Qigong som betyder energiøvelser. Qigong er i dag udbredt i store dele af verden. I Danmark har Qigong været udøvet siden slutningen 1960’erne. Kinesere har traditionelt været meget optaget af metoder til at vedligeholde helbredet, og hver morgen før arbejdstid træner millioner Qigong, Tai Chi og andre systemer i alle Kinas parker.

For et lille års tid siden havde jeg den store fornøjelse, at møde en qigong master – Shi Heng Yi fra Shaloin Klosteret i Dortmund. Det var en virkelig stor oplevelse, så megen ro, så meget nærvær og så megen både indre og ydre styrke. Qigong er ikke “bare” en træning som så meget andet, det er energi, det er styrke, det er koncentration og mediation på en gang.

Uden at fornærme nogen, så kommer Qigong og Yoga, for mig at se, ind på samme niveau. Det er både styre, energi medicin, koncentration på højt, højt plan. Vi kan meget i Vesten, men jeg ville ønske, at vi så meget mere ind til, hvad det er Østen kan, når det kommer til helbred og styrke.

Har du lyst til at opleve en session med Shi Hen Yi – så kan du med fordel se denne video:https://youtu.be/UpN3AcXLSSk


Aqua Qigong – vidunderlig Qigong i dejligt varmt vand- læs mere her om Aqua qigong